Passie voor paarden

Enkele jaren geleden heeft Priscilla Verhees, die zelf tussen de paarden is opgegroeid, zich gespecialiseerd in het verhuren van draagmoeders. Na een hippische sportopleiding in Deurne is bij haar het accent meer en meer op de fokkerij komen te liggen. “Jarenlang heb ik me gericht op geboortebegeleiding en inseminaties, maar nu heb ik me volledig toegelegd op het verhuren van draagmoeders. Doordat ons hele bedrijf hier op ingericht is, kan ik de beste zorg en service bieden. Op onze locatie in Gilze heb ik de mogelijkheid om nog verder door te groeien, zonder daarbij te hoeven inleveren op de kwaliteit.”

Volwaardig bestaan

Uit alles blijkt dat Care4Mare een hoge standaard hanteert voor wat betreft de verzorging van de draagmoeders. Na aankomst op het bedrijf in Gilze worden zij eerst in optimale conditie gebracht voordat ze ingezet kunnen gaan worden als draagmoeder. Ze leven in groepen en er wordt dag en nacht op toegezien dat hen niks tekort komt. “Als ik iets doe, wil ik het goed doen en de verzorging van de paarden neem ik heel serieus. Ze gaan hier allemaal naar de tandarts, regelmatig naar de hoefsmid en worden ook nauwlettend in de gaten gehouden door de dierenarts. Daarnaast worden ze allemaal geënt tegen tetanus, droes en influenza, en worden ze uiteraard regelmatig ontwormd. Het mag de merries aan niets ontbreken, dat is mijn streven!” 

Een bijzondere samenwerking

Care4Mare heeft de handen sinds begin 2021 ineengeslagen met paardenkliniek Dier-N-artsen in Oosteind. Deze gerenommeerde kliniek is inmiddels gefuseerd met Lingehoeve Diergeneeskunde en heeft een vakkundig team onder leiding van Rijk-Jan Pleijter, dat zich over de merriebegeleiding ontfermt. De samenwerking met Care4Mare blijkt een win-winsituatie en biedt fokkers uit binnen- en buitenland kans om van deze succesformule gebruik te maken. Bij Dier-N-artsen hebben ze ruim 15 jaar ervaring met embryotransplantatie en fokkers kunnen hier tevens terecht voor OPU (Ovum Pick Up). Het terugzetten van deze ICSI-embryo’s kan eveneens bij Care4Mare verzorgd worden.

Phone 0031-(0)162- 748062