For Romance I

 

“Reeds jong een legende”

 

Met zijn enorme werkwilligheid, geweldige bewegingsmechanisme en atletische eigenschappen is For Romance I OLD voor iedere ruiter een droom. Belangrijker nog is dat we deze kwaliteiten aan de lopende band terugzien bij zijn nafok, waardoor de bloedmooie Oldenburgse hengst al vroeg een enorme reputatie bezit. Nog voor zijn tiende jaar stonden er van For Romance al meer dan 30 gekeurde zonen en ruim 80 premiemerries in de boeken en daarnaast zien we onder zijn nakomelingen vele winnaars op wedstrijden en levert hij aan de lopende band veilingtoppers.

 

Oldenburgse hengstenkeuring 2011

 

Het eerste memorabele hoofdstuk uit het verhaal For Romance werd geschreven tijdens de Oldenburgse hengstenkeuring van 2011, waar de zoon van de elegante Fürst Romancier onder een staande ovatie van het publiek werd uitgeroepen tot Siegerhengst. Later werd For Romance bij diverse Duitse stamboeken goedgekeurd en kreeg hij zijn opleiding onder de Zweedse topamazone Therese Nilshagen. Samen maakten ze begin 2019 hun debuut in de Zware Tour. Bij hun eerste optreden werd de 70%-grens direct doorbroken.

 

Sterke moederlijn

 

De modern gemodelleerde For Romance komt uit een bijzonder goed nestje. Moeder Gesina (v. Sir Donnerhall I) gaf al vijf goedgekeurde zonen, waaronder twee kampioenshengsten en één geprimeerde. Daarnaast bracht ze een aantal zeer opvallende merries. Zo werd For Romance’s volle zus Fasine als zesjarige winnaar van het Bundeschampionat en later op de P.S.I. veiling voor het ongekende bedrag van 1,3 miljoen euro verkocht. Zijn halfzus Fürstin Gesine behaalde de kampioenstitel op de Oldenburgse merriekeuring en halfzus Mount St. John Best of All was kampioen van Engeland en staat inmiddels Lichte Tour-geklasseerd.

 

Hannoveraanse stam

 

For Romance’s grootmoeder Gesine is een nakomeling van Blue Hors Don Schufro. Hierdoor zien we de beroemde Donnerhall bij moeder Gesina tweemaal terug in de derde generatie. Deze bekende Hannoveraanse stam kennen we ook als de moederlijn van de legendarische, preferente KWPN-hengst Voltaire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Details

Categorie
Dressuur
Kleur
Donkerbruin

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2009

Stokmaat
172 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 1400

Breeding Fee Total
€ 1700

Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Beschikbaarheid en leveringscondities

 

For Romance I is zowel vers als middels diepvries beschikbaar. Voor het dekken met vers sperma van For Romance I kan een drachtregeling worden afgesloten. De vaste kosten bedragen €300,-, bij dracht moet nog eens €1.400,- voldaan worden. De totale kosten bedragen €1.700,-.

 

Indien u kiest voor diepvriessperma zijn de kosten €300,- per rietje. Deze mogen niet voor ICSI gebruikt worden.


Foto's

Video's