Negro

Bij zijn leven reeds een legendarische topvererver

 

Vader, de zwarte geweldenaar Ferro is een bewezen tophengst. Hij was jarenlang de vaste kracht van de Nederlandse dressuur equipe. En vader van vele Grand Prix Dressuurpaarden. Negro's moeder komt uit een top moedrlijn, die via de internationale hengsten Varianten Gondelier (keur) en de predikaat rijke merries Ferwie (keur,IBOP,AA,92) Merwie (keur,pref,prest.) en Geerie (ster,pref,Prest,) garant staat voor sport,model,kracht,werklust,en kwaliteit.

 

Zijn Prestaties

Negro is winnaar van zowel de hengstencompetitie in 2000 als in 2001,hij won de titel "Youngster Stallion" (Zwolle 2001).

Tijdens de WK in Verden 2001 was Negro de beste 6 jarige KWPN-er. Negro heeft met succes zijn Lichte Tour periode doorlopen. Van zijn 4 starts won hij 3 maal. Zijn eerste start in de Zware Tour won hij overtuigend met een debuut superscore van 72,50% waarbij hij zijn ongekende talentenvoor Piaffe en Passage toonde.

 

Dit heeft hij allemaal bereikt

- KWPN STALLION of the year 2007

-Trotse vader van Valegro,die na het twee keer behalen van olypische goud in London 2012, ook een individuele gouden medaille wint op de olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

-Daarnaast ookwerd Valegro Europees kampioen,wereldbekerwinnaar,wereldkampioen,drievoudig wereldrecordhouder,KWPN paard van het jaar 2014 en het meest succesvolle dressuurpaard ooit.

-Tot op het hoogste niveau (Zware Tour) zelf actief geweest en heeft bewezen over de allerbeste topsportkwaliteiten te beschikken,met een ongekend talent voor Piaffe en Passage en natuurlijk een instelling.

-In 2012 Preferent verklaard: "Een passende bekroning voor deze zwarte kroonprins van Ferro,die zijn goede en sterke eigenschappen nadrukkelijk en rechtstreeks en via zijn dochters lijkt door te geven". (citaat KWPN)

-Vader van 3 NMK kampioenen 2016 Iveniz Texel RS2 (mv.Krack C)

-Grootvader van de kampioenen van de hengstenkeuring 2017, jameson RS2 uit Atilnda M ( keur,pref,IBOP-dress,sport,-dress van Negro.

Grootvader van Toptalent en goed gekeurde hengst Jayson uit Zamora B (elite,pref,IBOP-dress van Negro)

-Zijn zoon Kjento is KWPN goedgekeurd met de hoogste cijfers ooit gehaald door een 3 jarige.

 

Negro Scoort zeer hoog met een zeer hoge betrouwbaarheid op de index (150-95%). Van zijn nakomelingen staat bijna de helft als sportpaard geregistreerd,waarvan de eersten inmiddels op het hoogste niveau internationale niveau meedraaien.

Paradepaard is natuurlijk het "gouden paard Valegro onder Charlotte Dujardin,mischien wel het beste Grand Prix paard ooit. Verder zijn er exquis,Spargo,Taikoen,Tigro,Taison,Validus,Vainqueur,Tigro,Tegro,Unico g, Vorst,Amazing, Alfranco,Zoe,Bufranco,Baily,Willem-Alexander,Elegance etc.

Negro's kinderen maken Furore alom,met kampioenen,goedgekeurde hengsten en spraalkmakende dochters in o.a USA,Engeland,Scandinavie enz. Ook wordt op onnavolgbare wijze de krachtige en positieve verervingskracht van Negro,steeds beduidender en steeds sterker gewaardeerd als "vader van moederskant".

Meest opvallende nakomelingen 2018

- Kjento (mv.Jazz) goedgekeurde hengst KWPN+ verrichtingstopper met 90 punten

-Kept Secret (mv.Lord Leatherdale) Equine elite Topper €130.000,-

-Kevin Costner texel (mv.Jazz) Reserve kampioen VSN Troffee 

-Khalieesi (mv.Don Schufro) kampioen Oostermoer competitie

-Joshua (mv.Jazz) Kampioene 4 jarige dressuurpaarden Noorwegen.

-Nagano (mv.Lord Leatherdale) Van Olst Sales topper €75000,-

-River Rise Nisa (mv.Amsterdam) nieuw talent met Charlotte Dujardin

-Hoog percentage 3 jarige sterren bij de stamboekopnamens

-Moedersvader Jameson (v.Blue Horse zack) Pavo Cup 4 jarige +KWPN goedgekeurd

-Moedersvader Jayson (v.Johnson) 6e plaats finale PAVO CUP + KWPN goedgekeurd

-Moedersvader Glamourdale (v.Lord Leatherdale) FEI Wereldkampioen 7 jarige 

-Moedersvader Everdale (v.Lord Leatherdale) record score Inter II 77,43%

-Moedersvader Eddieni ( v.Johnson) aanstormend Grand Prix Talent

 

Details

Categorie
Dressuur
Kleur
Zwart

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
1995

Stokmaat
2 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 1200

Breeding Fee Total
€ 1500

Sperma beschikbaar
Vers

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Goedgekeurd bij : KWPN,Oldenburg,Selle Francais,Rheinlander,SWB,DWB,BAVAR


Foto's

Video's