Jayson

Gefokt uit 2 preferente topverervers die het beide bewezen hebben in de grote kring

 

De zwarte Jayson (v.Johnson) is een topgetalenteerd dressuurpaard met een super instelling. Jayson is een grote belofte voor de toekomst. Op zich niet helemaal verwonderlijk als je weet dat zijn vader, de preferente Johnson zelf met Peter Hans Minderhoud op het Internationale Grand Prix niveau presteerde en een vaste waarde waren voor het Nederlandse Team. Op het E.K in Aken 2015 wonnen ze teamgoud en een individuele bronzen medaille in de Grand Prix Special.

Op de Olympische spelen in Rio de Janeiro behaalde Johnson individueel een 9e plaats.

Ook grootvader van Jayson, de preferente topvererver Negro,wordt geroemd om de topinstelling en de ringmentaliteit die hij zijn kinderen doorgeeft. Daarnaast heeft ook Negro zichzelf bewezen in de "Grote" ring, en is hij vader van vele internationale Grand Prix dressuurpaarden waaronder de levende legende Valegro. Valegro is de wereldrecord houder en winnaar van o.a 2 individuele gouden Olympysche medailles.

Als we de moederlijn van Jayson bekijken,dan komen we via de prestatie sport grootmoeder Jamora (v.Wisconsin) bij de bekende keur preferente prestatie merrie Tamora (v.Amor),die ons via de keur preferente prestatie merrie Olien (v.Pericles xx) bij de absolute topmerrie Karin (v.Apollo) brengt. Deze Karin geniet nationale bekendheid als oer stammoeder.

Jayson was winnaar van de NRPS verrichtingstest 2017/2018

Na het kortlopende verrichtingsonderzoek in het najaar van 2018 kon Jayson met een super mooie score worden ingeschreven in het KWPN stamboek.

 

-stap (2x) 8,5

-draf (2x) 8,0

-galop (2x)9,0

Souplesse ( 8,0

Houding en balans 8,0

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid : 9,0

Aanleg dressuurpaard: 8,5

Totaal 84,5

 

KWPN Onderzoeksrapport

Jayson is een eerlijke ,betrouwbare ,opzijn ruiter gefocuste hengst die veel werklust toont en beschikt over een zeer goede instelling. De hengst laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en wordt met veel lichaamsgebruik getoond. In draf beweegt Jayson met een goede bentechniek. De draf heeft een goede ruimte en ,veel gedragenheid en het achterbeen dat goed ondertreedt. De Galop is zeer krachtig ,bergop gedragen en goed van ruimte. Jayson beweegt met veel souplesse,een goede houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft Jayson veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

 

KWPN stalgedrag

Jayson Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

 

KWPN fok/aanparingsadvies

Jayson kan formaat ,rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij alsmede kracht en gedragenheid in beweging.

 

Eigen Prestaties's

Jayson won als 4 jarige de voorselectie van de PAVO-CUP in Houten en eindigden uiteindelijk op de 6e plaats in de finale.

Details

Categorie
Dressuur
Kleur
Zwart

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2014

Stokmaat
170 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 700

Breeding Fee Total
€ 1000

Sperma beschikbaar
Vers

Beschikbaar bij

Care4mare


Foto's

Video's