Kjento

EEn Toptalent uit een kampioenenfamilie

 

De Preferente topvererver Negro , zelf een zoon van de eveneens preferente topvererver Ferro, is de vader van Kjento.

Negro heeft met zijn goedgekeurde zonen en kleinzonen al een grote positieve invloed op de fokkerij. We kennen hem daarnaast onder andere als vader van Olympische Kampioen Valegro van Charlotte dujardin,maar ook moedersvader van; de wereld kampioen 7-jarige dresuurpaarden Glamourdale (v.Lord Leatherdale) en het opkomende Grand Prix Talent Everdale(vLord Leatherdale). De merrie Zoriana elite ,pref,IBOP-dr, Prok, een dochter van de Preferente jazz was als 3-jarige derde op de Nationale merriekeuring en wist vervolgens de topscore te behalen van 90 punten te behalen voor haar IBOP,waaronder een 10 voor de draf. Ze is geklasseerd in het Z Dressuur,net als haar moeder Poriana keur,pref,,prest,sport (dr),een dochter van Juventus.

Volle broers van Zoriana zijn geklasseerd in het ZZ Zwaar en ZZ Licht,daarnaast bracht Poriana twee Z2 Dressuurpaarden Van Vivaldi. Ook de derde moeder Koriana keur,pref,prest,sport-(dr) (v.RubensteinI) bracht diverse sportpaarden.Ze is de moeder van de Lichte Tour Paarden Rhapsody (v.Lanclet), Zidane (v,Krack C), en Uno (v.Jazz). Daarnaast bracht ze nog 3 Z dressuurpaarden van Johnson en een van Krack C en ze is de grootmoeder van de nog diverse Z/ZZ paarden

 

KWPN Onderzoeksrapport

Kjento is een eerlijke betrouwbare ,op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeervgoed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief,zuiver,en goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is zeer krachtig goed van Ruimte met een zeer actief achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De Galop is bergop,zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte.

Kjento beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek,zelfhouding en balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kjento zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

 

Kjento scoorde de volgende punten

-stap (2x) 8,5

-draf (2x) 9,0

-Galop (2x) 9,5

-Souplesse (2x) 9,0

-Houding en balans (2x) 9,0

-Rijdbaarheid /instelling (2x) 9,0

-aanleg 9,0

-Totaal 90 punten

 

KWPN Fok/aanparingsadvies

Kjento kan de bewegingtechniek ,afdruk,lichaamsgebruik, en rijdbaarheid en instelling verbeteren en het vermogen tot sluiten en verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij

 

Details

Categorie
Dressuur
Kleur
Zwart

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2015

Stokmaat
2 cm

Goedgekeurd
KWPN, Oldenburg,Westfalen, Rpsi

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 1200

Breeding Fee Total
€ 1500

Sperma beschikbaar
Vers

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Goedgekeurd Bij: KWPN, Oldenburg, Westfalen, RPSI


Foto's

Video's