Inverness

Complete zoon van Everdale uit top sportstam

 

Afstamming

Everdale, de vader van Inverness en PAVO CUP winnar als vierjarige, is geboren uit de succescombinatie Lord Leatherdale x Negro. Negro is de vader van het beste dressuurpaard ter wereld: Valegro van Charlotte Dujardin.

De moedersvader van Inverness is Johnso, die onder Peter Minderhout individueel negende werd tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.De moederlijn van Inverness heeft heel veel sportpaarden gegeven.Zo de Cyraniek de halfzus van het Zware-Tour paard Niniek STV (v.Variant) nog enkele Z dressuurpaarden gegeven en is zij de grootmoeder van het internationale Inter-1 paard Up Seven (v.OO Seven) en het lichte tour paard Chopard B (v.OOseven). Faniek STV is de volle zus van het internationale Grand Prix paard Hermes 89 en een halfzus van het zware Tourpaard Amadeus ((v.United),hun moeder Boniek STV (v.Uniform) staat daarnaast aan de basis van diverse Z dressuurpaarden. KWPN-hengst Junior STV (v.Uniform), Grand Prix onder Anky van Grunsven, heeft zijn oorsprong eveneens in deze lijn.

 

Onderzoeksrapport

 

Inverness is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte waarbij de stap meer zou moeten schreiden. De draf is actief ,iets rollend in het voorbeen en heeft een goede afdruk en ruimte. De hengst kan in draf goed schakelen en neemt in de verruiming veel zweefmoment. De galop is zeer krachtig ,bergop met veel tot zeer veel ruimte en gedragenheid.

Inverness beweegt met een goede houding, een goede balans en veel souplesse. Als dresuurpaard heeft Inverness veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

 

Stalgedrag

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

 

Fok/aanparingsadvies

Inverness kan de afdruk in beweging en de galoppade verbeteren en het vermogen tot sluiten/verzamelen.

Merries dienen niet neerwaarts gebouwd te zijn.De eerste veulens van Inverness zijn in het voorjaar 2019 geboren.

Details

Categorie
Dressuur
Kleur
Bruin

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2013

Stokmaat
171 cm

Goedgekeurd
KWPN

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 700

Breeding Fee Total
€ 1000

Sperma beschikbaar
Diepvries

Beschikbaar bij

Care4mare


Foto's

Video's