Diego

Een zeer complete zoon van Topvererver Negro

 

Diego is een modern ,compleet dressuurpaardmet een sterke rug.Hij combineerdt drie goede basisgangen met een zeer goede mechaniek en een zeer goede mentaliteit.

Alles wijst erop dat Diego op termijn gaat meedoen op het allerhoogste niveau. Diego heeft in alles veel van zijn beroemde vader de preferente topvererver Negro.

Diego's moeder is de Oldenburgse topmerrie Ballerina II (v.Don Gregory x Donnerhall) Ballerina II is een volle zus van Don Ruto(vader van o.a de toppaarden Don Jovi,Don Jeroen,Zidhane,Nip Tuck)en is gefokt uit de wonderschone merrie Ballerina I (v.Rubenstein x Matador x Carajan x Hirtensang).

De Hirtensang merrie Blitzrot is grootmoeder van de Nederlandse top dressuurpaardenverever Doruto en behoort tot het kleine selecte groepje merries die na de WO II verantwoordelijk waren voor de doorstart van de Trakehnerfokkerij in Duitsland. Deze sensationele moederlijn gaat terug op de zeer belangrijke stam 16A die o.a de hengsten: Doruto, Royal Doruto,Don Ruto, Buddenrock, Benz en Bernstein voortbracht.

Diego zelf doorliep in 2011 een zeer goede verrichting, in 2012 werdt hij reserve Kampioen in de Pavo Cup finale.

 Inmiddels heeft diego zijn intermediair II debuut gemaakt met een score van bijna 70%. Diego toont zeer veel aanleg voor het zware werk.

Ook als fokhengst zijn Diego's resultaten zeer goed,ondanks dat zijn kansen in de fokkerij gering zijn geweest.In de lente van 2015 toonde hij uit zijn eerrste jaargang vier zonenop de hengstenkeuring,wwarvan er drie zijn aangewezen voor de 3e bezichtiging. Diego heeft een  zeer hoge dresuurindex van 159 en in het voorjaar van 2017 kreeg hij een zeer positieve beoordeling op zijn vierjarige nakomelingen.

Zijn Nakomelingenvallen onder het zadel op door hun super instelling bewerkbaarheid en 3 goede gangen. Zijn eerste jaargang loopt inmiddels op Z2/ZZ-L niveau. Opvallend is o.a Don Joe(vm.Lord Leatherdale) Don Joe presteerde zeer goed in de Pavo Cup en hengstencompetite., en is KWPN aangewezen en NRPS gekeurd.

Momenteel wordt deze getalenteerde Don Joe klaargemaakt voor de lichte tour.

Details

Categorie
Dressuur
Kleur
Zwart

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2008

Stokmaat
170 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Dekgeld drachtig
€ 950

Breeding Fee Total
€ 1250

Sperma beschikbaar
Diepvries

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Goedgekeurd bij : KWPN


Foto's

Video's