Kannan Jr.

 

Dé kampioe“en uit Kannan’s moederlijn”

 

In 2018 ging het publiek van de KWPN Stallion Show voor hem op de banken. Vanwege zijn genetische achtergrond en geweldig model waren de verwachtingen daar en Kannan Jr wist deze volledig in te lossen door met een fantastische springverrichting kampioen te worden op de KWPN Stallion Show!

 

Cornet Obolensky

Kannan Jr’s vader is de legendarische Cornet Obolensky. De geweldige schimmelhengst imponeerde eerst onder Marco Kutscher op het hoogste niveau en wist later zelfs een nieuwe dimensie aan de springpaardenfokkerij te geven, dankzij de ongekende successen van zijn nafok. Eén van de vele hoogtepunten was de wereldbekerfinale van 2016 met drie Cornet-nakomelingen in de top vier, waaronder de winnende Corbinian (Steve Guerdat). De lijst met bekende nazaten van Cornet Obolensky is lang en levert namen op als Comme Il Faut, Cornado NRW (beide Marcus Ehning), Clooney (Martin Fuchs), Cornet d’Amour (Daniel Deusser), Cornetto K (Alberto Zorzi) en Coree (Gregory Wathelet).

 

Kannan

In 2014 stond een nog relatief jonge Cornet Obolensky al op de 2e plek van de WBFSH-wereldranglijst van beste springpaardenverervers. Slechts één hengst moest hij voor zich dulden en dat was Kannan. De Voltaire-zoon maakte in de sport furore in Frankrijk en gooide er in de fokkerij nog een flinke schep bovenop. Ook hij bracht vele kinderen die niet alleen actief waren op het hoogste niveau, maar er eveneens met de mooiste prijzen vandoor gingen. Zo werd Nino des Buissonnets in 2012 Olympisch kampioen onder Steve Guerdat en won Albführen’s Paille, eveneens onder Guerdat, de wereldbekerfinale in 2015. Andere winnende toppers van Kannan zijn Molly Malone (Bertram Allen), Quabris de l’Isle (Pedro Venis), Quorida de Treho (Romain Duguet) en Diva II (Ben Maher).

 

De moeder: Van Meta

Kannan is niet voor niks het visitekaartje van de fokkerij van de familie Kramer uit Oud-Beijerland. Samen met Sjaak van der Lei kwamen zij ertoe om de merrie Van Meta te combineren met Cornet Obolensky, met Kannan Jr als resultaat. Van Meta is een dochter van de Franse crack Quick Star, ook al zo’n hengst die in de fokkerij een vervolg kon geven aan een prachtige Grand Prix-carrière en hoog genoteerd stond op de WBFSH-ranking. Zelf presteerde Van Meta met Siebe Kramer ijzersterk in de sport en klasseerde zich op internationaal 1.45m-niveau. Voorafgaand aan haar sportcarrière schonk ze het leven aan één veulen en deze Belle Meta (v. Triomphe de Muze) staat inmiddels ook als internationaal springpaard te boek. Van Meta’s moeder Lady-Meta (v. Voltaire) is op haar beurt een dochter van Cemeta (Nimmerdor x Le Mexico) en daarmee de volle zus van Kannan. Lady-Meta gaf in totaal drie internationale springpaarden, waaronder Van Meta’s volle broer, de op 1.50m-niveau gepresteerde Wessel.

 

De opleiding van Kannan Jr

Kannan Jr verdiende kort na zijn geweldige optreden in Den Bosch een goedkeuring bij Studbook Zangersheide. Bij het KWPN werd hij in het voorjaar van 2019 ingeschreven in het stamboek met 9’ens voor vermogen, reflexen, techniek en aaleg als springpaard. Zoals we bijna van hem gewend zijn, maken ook de eerste veulens de verwachtingen waar. In de tussentijd leiden we Kannan Jr in alle rust op voor de sport. De springopleiding wordt verzorgd door Wolfgang Zimmermann.

 

 

 

Details

Categorie
Springen
Kleur
Schimmel

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2015

Stokmaat
170 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 250

Dekgeld drachtig
€ 850

Breeding Fee Total
€ 1100

Sperma beschikbaar
Vers

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Beschikbaarheid en drachtregeling

 

Kannan Jr. is beschikbaar middels vers sperma. U sluit hierbij een drachtregeling af. De vaste kosten bedragen €250,-, bij dracht moet een extra €850,- voldaan worden. De totale kosten bedragen dus €1.100,-. De verzendkosten bedragen €33,-.


Foto's

Video's