Quasimodo Z

Zeldzame verervingskracht

 

De opeenstapeling van topsportgenen bij Quasimodo Z is zelden gezien. Inmiddels staat ook onomstotelijk vast dat de kwaliteiten die heden ten dage vereist zijn voor het hoogste niveau bij deze genetische hoogvlieger verankerd liggen in het DNA. Quasimodo Z kan via zijn nafok immers geweldige statistieken overleggen. Begin 2019 staat de teller al op meer dan 200 internationaal presterende nakomelingen, waarvan 33 op 1.60m-niveau. Het betekent dat liefst 25% van zijn nafok in de leeftijd van tien jaar en ouder op 1.40m-niveau of hoger staat geklasseerd. Opvallend is daarnaast nog het aantal internationale eventingpaarden, een weerspiegeling van Quasimodo’s vermogen om bloed en rijdbaarheid door te geven.

Alle paarden uit de 2e generatie succesvol in de sport

Eén blik op Quasimodo’s pedigree, gefokt door Jaap Laamens uit Duizel, vertelt een belangrijk deel van het verhaal. Bij de zelf onder de Noor Morten Djupvik tot op 1.60m-niveau geklasseerde hengst zien we dat alle paarden in de eerste twee generaties succesvol in de sport zijn uitgebracht, waarvan vijf van de zes zelfs op 1.60m-niveau! Vanzelfsprekend valt hieronder Quasimodo’s beroemde vader Quidam de Revel, eveneens een vererver van wereldklasse die ondertussen een ware hengstenlijn via zijn zonen heeft weten op te bouwen. Een andere legende is grootvader Carthago Z. Deze wereldtopper spring misschien nog wel het meest in het oog als vader van geweldige (fok)merries. Quasimodo’s moeder Caloma Z behoort hier zeker toe, mede dankzij het onwaarschijnlijke rijtje preferente hengsten Libero H, Ramiro Z, Lucky Boy xx en Farn dat we verderop in deze pedigree zien.

 

Meer Caloma nam deel in 15 Grote Prijzen

 Quasimodo was zelf het eerste veulen van Caloma, die daarna een zeer succesvolle sportcarrière kende. Als zevenjarige sprong ze al op 1.50m-niveau en was ze kampioen van Engeland. Een jaar later liep ze eveneens onder het zadel van Djupvik. Met hem wist ze zich te plaatsen in meer dan 15 Grote Prijzen en werd deelgenomen aan wereldbekerwedstrijden en Nation Cups. Quasimodo’s grootmoeder Taloma (v. Libero H) gaf naast Caloma nog vier internationale paarden. In totaal zijn twee van haar kinderen op 1.60m-niveau geklasseerd en de anderen op 1.55, 1.50 en 1.40m-niveau. Een ongekend moyenne gezien haar aantal nakomelingen.

 

Ook derde generatie is ijzersterk

Het verhaal wordt er alleen maar mooier op als we vervolgens in de derde generatie de merrie Detoloma (v. Ramiro Z) tegenkomen in deze ijzersterke tak van de bekende Loma-stam. Quasimodo’s overgrootmoeder gaf naast Taloma van Libero H ook nog de op 1.50m-geklasseerde J. Liberato en zijn volle broer Liberato II Z, die beiden bij Zangersheide zijn gekeurd.

 

Goedkeuring bij top stamboeken

Quasimodo Z verdiende zelf zijn goedkeuring bij Zangersheide, KWPN, NRPS en AES. De erkenning bij het KWPN volgde nadat een ruim bovengemiddeld aantal van zijn nazaten internationaal doorbrak. Bekende nakomelingen van Quasimodo zijn: Idi Utopia (Maikel van der Vleuten), Garfield de Tiji des Templiers (Jérôme Guery), Armstrong van de Kapel (Olivier Philippaerts), Callisto (Abdel Saïd), SRI Aladdin (Roosje Brouwer), Quolita Z (Harold Boisset), Charleville (Eve Jobs) en Denver (Bertram Allen).

 

Exclusief

Vanwege zijn zeldzame verervingskracht bood StuDutch de voorgaande jaren al het sperma van Quasimodo Z aan. Gezien het vertrouwen in deze hengst en zijn toegevoegde waarde voor de springpaardenfokkerij werd begin 2019 overgegaan tot aankoop van de Quidam de Revel-zoon, waarmee het sperma exclusief verkrijgbaar is via Sjaak van der Lei. Helaas is in het najaar van 2019 Quasimodo Z overleden.

 

 

 

 

 

Details

Categorie
Springen
Kleur
Donkerbruin

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
1999

Stokmaat
170 cm

Goedgekeurd
Zangersheide, KWPN, NRPS en AES.

Dekgeld vaste kosten
€ 300

Sperma beschikbaar
Diepvries

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Diepvries

Quasimodo Z is ook verkrijgbaar via diepvriessperma. U heeft twee opties: u koopt losse rietjes, óf u maakt gebruik van onze drachtregeling. De kosten bedragen €300,- voor één rietje. Voor het verzenden van een rietje bedragen de kosten €70,- binnen Nederland.

 

De drachtregeling houdt in dat u €300,- vaste kosten betaald, bij dracht moet een extra €1.200,- voldaan worden. De totale kosten bedragen €1.500,-. De verzendkosten hiervoor bedragen €70,-


Foto's

Video's