Mowgli V.O.D

Ongekroonde koning van KWPN hengstenkeuring

 

Mowgli V.O.D. behoorde tot de zes geprimeerde hengsten van de KWPN Hengstenkeuring 2020. De meest besproken hengst ter plaatse werd door velen als de ongekroonde koning van deze editie gezien. Onder het zadel bewees het royale, aansprekende talent later in het jaar nogmaals zijn kwaliteiten door succesvol zijn verrichtingen af te sluiten.

 

De verwachtingen rondom Mowgli zijn hooggespannen. Hij brengt allereerst Grand Prix-aanleg via vader Desperado N.O.P. met zich mee. Desperado behoort met Emmelie Scholtens tot de Nederlandse top en blijft zich met stijgende scores in de Grand Prix ontwikkelen. Tijdens het EK in Rotterdam maakte deze combinatie deel uit van het zilveren team.

 

Mowgli V.O.D. komt uit een bewezen moederlijn en moeder Zoriana behoort zelfs tot de betere fokmerries van Nederland. Zoriana is een dochter van Jazz, en deze hengst zien we ook vanuit vader Desperado terug in de pedigree van Mowgli, die niet alleen de kleur van zijn legendarische grootvader heeft geërfd.

 

Zoriana liep zelf naar liefst 90 punten in de IBOP en kreeg een 10 voor haar fenomenale draf. Ze gaf eerder al de KWPN-gekeurde Kjento en met Mowgli dus haar tweede gekeurde zoon op rij. Tevens staat ze bekend als moeder van de NMK 2015  kampioen Heliana V.O.D. en grootmoeder van de in Denemarken gekeurde Lance V.O.D. Mowgli’s grootmoeder Poriana gaf diverse hoog geklasseerde dressuurpaarden en overgrootmoeder Koriana bracht zelfs drie Lichte Tour-paarden. Uit deze lijn komt ook het Grand Prix-paard Zaragoza

 

 

 

Details

Categorie
Dressuur
Kleur
Vos

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2017

Stokmaat
175 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 250

Dekgeld drachtig
€ 750

Breeding Fee Total
€ 1000

Sperma beschikbaar
Vers

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Mowgli V.O.D.  is via vers sperma beschikbaar. Voor het dekken met Mowgli V.O.D. kan er een drachtregeling worden afgesloten. De vaste kosten bedragen €250,-, bij dracht moet nog €750,- extra voldaan worden. De totale Drachtregeling

kosten bedragen €1.000,-. De verzendkosten van het sperma bedragen €33.


Foto's

Video's