Comme Il Faut

“Zoals het moet zijn”

 

Dat gaat zeker op voor het genetische wonder dat in 2005 bij Olympisch kampioen Ludger Beerbaum het levenslicht zag. Comme Il Faut verenigt het allerbeste springpaardenbloed ter wereld in één paard. De bruine hengst is de zoon van twee legendarische springpaarden; Cornet Obolensky en tweevoudig Olympisch kampioen Ratina Z. Beide ouderdieren behoeven nauwelijks nog introductie. Hun prestaties staan op het netvlies van de springsportliefhebber gegrift.

 

Opeenstapeling van topbloed in de pedigree

Comme Il Fauts pedigree is om van te watertanden. We zien een opeenstapeling van erkende vaderdieren die allen op internationaal 1.60-niveau hebben gepresteerd: Cornet, Clinton, Corrado I, Heartbreaker, Ramiro Z en Alme Z. Toch zijn het de merries die Comme Il Fauts pedigree helemaal uniek maken. Moeder Ratina Z en grootmoeder Heureka Z behoorden tot de beste merries van hun tijd en hun invloed blijft via (klein)zoon Comme Il Faut actueel.

 

Sportcarrière

Comme Il Faut valt op door zijn springtechniek, atletisch vermogen en energie. De hengst werd onder ruiter Peppi Dahlman reserve-wereldkampioen bij de jonge springpaarden in Lanaken. Later kwam Comme Il Faut onder het zadel van Marcus Ehning, die hem binnen een jaar succesvol op vijfsterrenniveau uitbracht. Hun samenwerking heeft al geleid tot vele overwinningen in belangrijke Grote Prijzen, met daarnaast in 2019 teamzilver en een individuele 5eplaats op het EK in Rotterdam.

 

Verervingskwaliteiten

Inmiddels komt Comme Il Faut nakomelingen uit zijn eerste jaargangen tegen op de internationale concoursen. Nu al staat vast dat hij de boeken in zal gaan als een ware vererver. In Duitsland komen van Comme Il Faut al jarenlang diverse goedgekeurde hengsten op de keuringen en succesvolle springpaarden, waaronder winnaars, op de Bundeschampionate. Ook in Nederland zijn de verervingskwaliteiten van Comme Il Faut bepaald niet onopgemerkt gebleven. Het KWPN keurde in vijf jaar tijd diverse zonen van hem goed, waarbij zowel Hermantico, Komme Casall als Mans het tot verrichtingstopper wisten te schoppen! Uit de M-jaargang werden in 2020 zelfs drie hengsten gekeurd.

 

 

 

 

Details

Categorie
Springen
Kleur
Bruin

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
2005

Stokmaat
166 cm

Dekgeld vaste kosten
€ 750

Sperma beschikbaar
Diepvries

Beschikbaar bij

Care4mare


Foto's

Video's