Cornet Obolensky

Het Fenomeen van "nooit eerder"

Nooit eerder was een hengst zo succesvol. Nooit eerder domineerde een hengst met zijn eerste jaargangen direct de internationale concoursen. En nooit eerder gaf een hengst zoveel aanleg door voor de grote sport.

Cornet Obolensky in de fokkerijwereld

Vanaf de eerste dag dat Cornet Obolensky de fokkerijwereld betrad,houdt de charismatische schimmel sporters en fokkers in de ban. Ademloos keek het publiek op de Westfaalse hengstenkeuring in 2001 toe hoe het product van de gouden combinatie Clinton x Heartbreaker speelde met de hindernissen.In de 30 dagen test scoorde de fenomenale atleet 9.24 voor de springonderdelen en een 10 voor het vrijspringen.

Onder het zadel van Marco Kutcher

De fascinatie voor het springgeweld van Cornet obolensky nam alleen maar toe vanaf het moment dat de hengst onder het zadel kwam van Marco Kutscher. Met droomcijfers kwalificeerde het paar zich voor de finale van het Bundeschampionat. Later bedwongen zij met achteloos gemak de zwaarste parcoursen ter wereld.

Zijn nakomelingen

Uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky werden gelijk al de tophengsten Cristallo I (1.60m) springen met Henrik von Eckermann),Cornado NRW (1.60m) springen met Marcus Ehning) en Conte Bellini (de ondekking van de Wereldbekerfinale in Gotenburg in 2013 onder Let Kristaps Neretieks) goedgekeurd. Ook de fenomenale crack Cornet d'Amour van Daniel Deusser komt uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky. In 2013 werd dezecombinatie Duits Kampioen en eindigde individueel als vierde op het Europese kampioenschap in Herning. Uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky komen verder Marco's Kutschers topper Cornet's Cristallo en Emanuele Gaudiano's crack Cocoshynsky. Al deze nakomelingen brachten Cornet Obolensky reeds op veertienjarige leeftijd naar de Zesde plek op de WBFSH-ranking van beste springpaardenverervers.

De Wereldranglijsten

Het was dan allemaal nog maar het begin van een ongeevenaarde carriere in de mondiale fokkerij van springpaarden. Met nog maar vier volledige jaargangen achter de hand staat Cornet Obolensky derde op de meest recente WBFSH-ranking. Liefst 75 van zijn nakomelingen behaalde in 2015  wereldranglijstpunten en relatief gezien,op basis van het totale aantal geboren nakomelingen,zou Cornet Obolensky deze wereldranking zelfs soeverein aanvoeren. Niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief zetten zijn kinderen de toon. Tijdens de laatste wereldbekerfinale won zoon Corbinian (Steve Guerdat) de prestigieuze wereldbeker,met Cornet d'Amour en Cornado NRW op de plekken 3 en 4.

 

Details

Categorie
Springen
Kleur
Schimmel

Geslacht
Hengst

Geboortejaar
1999

Stokmaat
171 cm

Goedgekeurd
HOLST, WSI, HANN, RHEIN, SWB

Dekgeld vaste kosten
€ 750

Sperma beschikbaar
Diepvries

Beschikbaar bij

Care4mare


Aanvullende info

Diepvries en leveringscondities

 

Cornet Obolensky is verkrijgbaar middels diepvriessperma. De kosten bedragen €750,- voor één rietje. De levering van één rietje naar onze inseminatiestations is gratis. Voor andere afleveradressen bedragen de kosten €70,- binnen Nederland.

 

Pakket

 

U koopt 4 rietjes voor de prijs van 3 rietjes, u betaalt dan € 2.250,-

 

Drachtregeling

 

Het is ook mogelijk om met een drachtregeling te werken. Dit houdt in dat de merrie dan bij één van onze inseminatiestations vier keer geïnsemineerd kan worden met twee rietjes per keer. De kosten hiervoor bedragen €3.000,-

 


Foto's

Video's